De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2012 - Exponentiële groei

De 1000 km kende in 2012 een exponentiële groei. De inschrijvingen moesten vroegtijdig worden afgesloten. Uiteindelijk kwamen er 361 teams aan de start. Zij zorgden voor 1.805.000 euro voor onderzoek naar nieuwe biomerkers.

Op de eerste dag verzamelden alle pelotons na 100 km in Tervuren voor een aangrijpende ceremonie. De woorden van Chris Lomme en Europees president Herman Van Rompuy bleven lang bij. Na de ceremonie sprongen alle deelnemers weer op de fiets voor een indrukwekkende doortocht door Brussel.

De vier middagstops van de derde editie waren Wemmel, Brugge, Tongeren en Brasschaat. Die laatste won de eerste competitie van de langste erehaag (876 personen), een eerbetoon aan de immense inzet van onze deelnemers. Annemie Struyf, Eva Daeleman, Jan Hautekiet en Leo Van der Elst waren onze enthousiaste meters en peters.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.