De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2013 - Kaap van de 2 miljoen euro overschreden

Voor het tweede jaar op rij moesten de inschrijvingen vroegtijdig worden afgesloten. Bijna 3000 fietsers uit 459 teams trapten tijdens het hemelvaartweekend 2.295.000 euro bij elkaar. Een uiterst welgekomen som voor het onderzoek naar orgaan- en weefselsparende behandelingsstrategieën.

De vierde editie kende een primeur: voor het eerst kregen de pelotons met regen te maken. Doch, het kon onze fietsers niet deren! Op het huldemoment in middagstad Kalmthout kregen deelnemer (en kankerpatiënt) Leo Coene en acteur Warre Borgmans het hele plein stil. De trofee voor de langste erehaag ging naar het Limburgse Bilzen, dat het met 2294 mensen haalde voor Kalmthout, Deinze en Roeselare.

Annemie Struyf, Eva Daeleman, Jan Hautekiet en Leo Van der Elst waren opnieuw voortreffelijke meters en peters.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.