De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2015 - Bijna drie miljoen euro

Editie nummer zes. Groeien blijven we! Niet minder dan 3485 fietsers uit 598 teams fietsten 2.990.000 euro bijeen voor het onderzoek naar de oorzaken en aanpak van therapeutisch falen.

De middagsteden Dilbeek (waar het gemeentehuis het prachtige decor vormde voor opnieuw een prachtig huldemoment), Wevelgem, Heers en Vorselaar bezorgden onze pelotons weer een onvergetelijke ontvangst. Vorselaar en z’n 2286 getelde toeschouwers brachten de trofee voor de langste erehaag voor de tweede keer naar de provincie Antwerpen.

Met An Swartenbroekx, Tina Maerevoet, Jelle Cleymans en Tomas Van Den Spiegel hadden we opnieuw vier supermeters en -peters.

Tijdens deze vierdaagse liep de hartverwarmende campagne ‘1000 km. 1000 gezichten. 1000 verhalen’, met de portretten en verhalen van zes boegbeelden van de 1000 km. Iedereen die meefietste, meehielp of die kwam supporteren, kon zich laten fotograferen. De climax van deze fotocampagne werd de onthulling op zondagavond van een reusachtige fotocollage aan de muur van het Mechels stadhuis. Waw!

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.