De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

De 1000 km steunt kankeronderzoek

Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Waar draait het om voor deze mensen? Hogere overlevingskansen en betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling.

Op die twee vlakken is wetenschappelijk onderzoek broodnodig, maar daar loopt het soms mis. Vaak is dat soort patiëntgericht onderzoek commercieel minder interessant, waardoor de farmaceutische industrie er niet in investeert. Bijvoorbeeld omdat er niet meteen een effect is op de verkoop, zoals bij onderzoek naar nieuwe bestralingsstrategieën door het aanpassen van de frequentie van de bestraling, waarvoor dus geen nieuwe toestellen nodig zijn. Ook voor onderzoek naar de behandeling van zeldzame kankers, is er soms te weinig interesse omdat het aantal patiënten te klein is. Tot slot zijn de middelen die de overheid ter beschikking stelt, slechts beperkt.

Daarom springt Kom op tegen Kanker bij. Wij investeren in onderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is. Ook de netto-opbrengst van de 1000 km gaat daar naartoe. Zo maken we dus voor heel wat kankerpatiënten rechtstreeks het verschil.

Hoe we beslissen welk onderzoek steun krijgt en hoe jij zeker kunt zijn dat je geld goed wordt besteed? Dat vertelt Erwin Lauwers, verantwoordelijke Projectfinanciering Biomedisch Onderzoek bij Kom op tegen Kanker, je graag in onderstaande video’s:

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.