De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Het internationale peloton

Voor de eerste keer sinds 2019 organiseren we opnieuw een internationaal peloton tijdens de 1000 km. Voor zo'n 100 solofietsers start de 1000 km dus opnieuw in Frankrijk. Een unieke belevenis!

De fietsers van het internationale peloton vertrekken in Rennes, fietsen 4 dagen op rij een rit van 250 km en overnachten elke avond op een andere locatie. Net als de 'collega's' op Vlaamse bodem komen ze op zondagavond aan in gaststad Mechelen. 

Goed getraind

Het is belangrijk om als solorijder goed getraind aan de start te verschijnen van deze internationale vierdaagse. Bereid je dus voldoende voor op de vele opeenvolgende uren in het zadel, de kans op zomerse temperaturen en het relatief hoge aantal hoogtemeters (gemiddeld 2000 per dag).

Prijs

Om mee te kunnen fietsen in het internationale peloton zamel je 6000 euro startgeld in. Dit gaat naar kankeronderzoek dat een directe meerwaarde heeft voor het welzijn van de patiënt én waarbij de financiële nood het hoogst is.

Daarnaast is er nog een organisatiekost:

Transport (facultatief) = 185 euro

  • Bustransfer op woensdag 17 mei 2023

Overnachtingen (verplicht) = 500 euro per persoon 

  • Vier nachten in halfpension in driesterrenhotels (of equivalent) op basis van een dubbele bezetting in een tweepersoonskamer. Dranken bij het avondmaal zijn hierbij niet inbegrepen.

Bij registratie wordt een voorschot van 250 euro gevraagd. Dit voorschot moet ten laatste op 15 januari 2023 worden gestort op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE73 7333 3333 3860 mét vermelding van je actiecode.
Het restbedrag dient op 31 maart 2023 ten laatste overgemaakt te worden.

Medisch attest

Elke deelnemer moet een medisch attest voorleggen. Dit is verplicht voor een deelname aan een sportief evenement in Frankrijk. Het medisch attest moet ten laatste op 30 april 2023 aan ons bezorgd zijn en mag maximum een jaar oud zijn bij de start van het evenement. Het moet uitgereikt zijn door een sportarts die verbonden is aan de Vereniging voor Sport- en keuringsartsen. Indien er geen medisch attest wordt bezorgd, gelden de annulatievoorwaarden. 

Ondersteuning onderweg

De fietsers van het internationale peloton kunnen rekenen op dezelfde ondersteuning als de andere pelotons van de 1000 km. Zo wordt ook het internationale peloton begeleid door wegkapteins. Onderweg worden bevoorradingen, lunch, technische en medische bijstand voorzien.

Heb je nog vragen? Dan vind je hier al een heleboel antwoorden.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.