De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2010 - Het begin van iets heel moois

De eerste editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker was al meteen een daverend succes: 152 teams zamelden 750.000 euro in voor onderzoek naar de behandeling van zeldzame tumoren. Meteen werd duidelijk dat de 1000 km niet zomaar een fietsevenement is. Iedereen reed samen, verbonden door één doel, de strijd tegen kanker. Iedereen was er met een reden. De deelnemers vonden elkaar. Er werden enkele hechte vriendschappen gevormd.

In 2010 hadden we nog geen vaste gaststad. Het parcours: Oostende-Leuven (middagstop Assenede), Leuven-Gent (Aalst), Gent-Hasselt (Aarschot), en Hasselt-Antwerpen (Turnhout). We hadden wel al een meter en drie peters, met name Sabine Appelmans, Paul Herygers, Sven Nys en Michel Wuyts. Het werd het begin van iets heel moois ...

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.