De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Veelgestelde vragen over het internationale peloton

Kunnen we met meer dan één persoon deelnemen?

Het internationale peloton is voorbehouden voor solofietsers, die 4 ritten van 250 km rijden.
Als je met meerdere personen wilt deelnemen, kun je meerdere teams inschrijven. Elk team bestaat dan uit een solofietser die de volledige 1000 km fietst. Je dient dan ook elk het startbedrag in te zamelen.

Hoe oud moet ik zijn om mee te fietsen met het internationale peloton?

Je moet 18 jaar of ouder zijn om te kunnen deelnemen.

Wat als ik tijdens een etappe moet opgeven, bijvoorbeeld wegens gezondheidsproblemen? Mag ik de andere ritten dan nog meefietsen?

We voorzien een bezemwagen voor wie onderweg moet opgeven. Ben je bij de start van de volgende etappe weer in vorm, dan mag je opnieuw starten.

Wat indien ik onderweg fietspech heb?

Rijd je lek, dan krijg je indien mogelijk meteen een ander wiel. Heb je een ander probleem met je fiets, dan word je samen met je fiets in de technische assistentiewagen geladen. Zodra je fiets hersteld is, kun je je plaats in het peloton weer innemen.
 

Kunnen mijn supporters/familie mee?

Vrienden en familie kunnen uiteraard mee om onderweg te supporteren. Voor hen voorziet Kom op tegen Kanker geen vervoer of overnachtingen, dus die moeten ze zelf vastleggen.
Zodra de kamers voor de deelnemers zijn geboekt en de fietsers werden verdeeld over de hotels, stellen we de hotellijst ter beschikking.

 Kan ik ook eigen logies regelen?

Nee, de hotelovernachtingen zijn verplicht voor deelnemers.

Kan ik ook een eenpersoonskamer boeken?

Het aantal eenpersoonskamers is beperkt. Ze worden daarom voorbehouden voor mensen die een gegronde (medische) reden hebben om voor een eenpersoonskamer te kiezen. De toewijziging van eenpersoonskamers gebeurt dus in overleg en op basis van beschikbaarheid.
Voor een eenpersoonskamer wordt een toeslag van 100 euro (inclusief btw) gerekend.

Kan ik een factuur krijgen voor de hotel- en transportkosten?

Dat kan. Neem hiervoor contact met ons op via 1000km@komoptegenkanker.be.

Wat als ik mijn deelname moet annuleren? Kan iemand dan mijn plaats innemen?

Annuleren kan tot 31 maart 2023. Na 31 maart 2023 worden de reiskosten niet meer terugbetaald, ook niet gedeeltelijk.

Kan ik in de middagstad van zondag aansluiten bij een ander peloton, waarin mijn teamleden fietsen?

Nee, het internationale peloton blijft van bij de start tot bij de aankomst in Mechelen op zondagavond een apart peloton.

Moet ik zelf nog een verzekering afsluiten?

Je bent van start tot aankomst van de rit verzekerd voor lichamelijke schade. Daarvoor hoef je bij je aanmelding alleen het startblad te ondertekenen. Opgelet: fiets je zonder helm of zonder geldig stuurplaatje, dan ben je niet verzekerd. Schade aan fiets of wagen zijn niet inbegrepen. Je vindt meer informatie in de algemene voorwaarden.

Wanneer wordt het volledige parcours bekendgemaakt?

Het volledige parcours van het internationale peloton wordt bekendgemaakt in het voorjaar van 2023.

Wat is de moeilijkheidsgraad van de ritten van het intranationale peloton?

Elke dag wordt ongeveer 250 km gereden op een uitdagend parcours. Het internationale peloton fietst tegen een gemiddelde snelheid van 27 km per uur, maar ook hier geldt het principe 'samen uit, samen thuis'. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid aan de start komt. Je ontvangt hiervoor later nog aangepaste trainingsschema's.

Is het parcours verkeersvrij?

De organisatie overlegt momenteel met de politie, maar kan niet garanderen dat het parcours volledig verkeersvrij zal zijn.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Zet er zelf een op. Of neem deel aan het Plantjesweekend, de 100km-run of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal, biomedisch en preventie-onderzoek. Bekijk de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Ontdek onze beleidsvoorstellen en standpunten. En het waarom erachter. Bekijk ook wat we al hebben kunnen realiseren op dat vlak.